Top Attracties

Dierenpark en Slot Herberstein   

Ervaar en ontdek meer dan 130 soorten dieren in de dierenwereld Herberstein en geniet van de uitgestrekte natuurlijke habitat met een verscheidenheid aan plantensoorten.

In drie historische tijdperken - Gotisch, Renaissance, barok - harmonieus gegroeid, vertelt kasteel Herberstein het invloedrijke verhaal van meer dan 700 jaar Steirische geschiedenis en een statige familietraditie.
Meer......

Zotter Chocoladefabriek

De Zotter chocolade is bekend tot ver buiten het land, een bezoek aan de fabriek en de verkoop kamers is zeer zeker de moeite waard.

Meer......

Burg Riegersburg

Het kasteel is een indrukwekkende mijlpaal van Oost-Stiermarken. Het is nog nooit veroverd in de eeuwen van haar bestaan en werd ooit beschouwd als de sterkste vesting van de westerse wereld. Vandaag, is het een zeer populaire toeristische bestemming met een roofvogel show.

Meer......

Schnapsbranderij Stubenberg

Het boerenhof is niet alleen een plaats van de meesterlijke kunst van distilleren, maar ook een unieke ervaring voor liefhebbers van fijne smaken, alsmede voor degenen die dat nog willen worden.

Meer......

Schlösserstrasse

Overzicht van alle burgten in de region.

Meer......

Kulm Keltendorf

Het kleine maar zeer fijne Keltendorp

Meer......

Feistritztalbahn

De Feistritztalbahn is een smalspoorbaan, die met een orginale Stoomlocomotief bereden word, de peronenwagens stammen nog uit de begin tijd, en zonder haast stoomt de trein door het feistritztal, de route kent veel viadukte, bruggen en tunnels, Voor de fotografen zeer fotogeniek, met kleine station’s onderweg, er is ook frisdrank, koffie en dergelijke aan boord.

Meer......

Töchterlehof Stutenmilchgestüt

Laat uzelf betoveren op een rondleiding door het idyllische Stud. Eeuwenlang zijn er paarden gefokt door de familie dat getuigt ook het familiewapen. Ook staat er een groot houten paard het paard van Troje, het grootste houten paard in de wereld en een symbool van de vallei van de Ritz Feist

Meer......

Sommerrodelbahn Koglhof

1050 meter Rodelplezier voor groot en klein.

Meer......

Rauchstubnhaus Anger
(Heimatmuseum)

Betreed men het rook geblakerde vertrek door de halfdeur dan denk je de tijd heeft hier stil gestaan, een boel as in de brandhaard, Het tafelbed en de wieg de Jogltisch met daar op de Mostkruik, Het grote houtenkruis en nog veel meer geven u de indruk, de Familie heeft zo juist het huis even verlaten.

Meer......

Almenregion

Het Almenland rond om de Teichalm en de Sommeralm bekent door haar diversiteit.
Wie in deze region komt vindt hier diverse mogelijkheden zoals wandelingen etc.
De Teichalm en Moorlehrpfad zijn zeer goed begaanbaar, ook voor rolstoel gebruikers.
De flora en fauna zijn goed beschreven door middel van info borden.
Het Teichalmmeer ligt op een hoogte van 1.200 mtr, en heeft een oppervlakte van 5 hectaren en is in de zomer als ook in de winter een trekpeister.

In de zomer kan men hier waterfietsen, Gastronomie is ook aanwezig en men kan dan ook zeer voordelig daar eten en drinken (Latschenhutte en Hotel Teichwirt), en vele wandelpaden voeren u de Almen in.

Meer......

of....


Schnaps aus St. Kathrein

St. Kathrein is een klein bergdorp in de Almenregion. Daar is ook de Schnapsbranderij Graf in een boerenhof, de branderij richt zich op speciale wildvruchten zoals, bessen, oude appels, en peren soorten. De schnaps uit St. Kathrein wordt al jaren door Stephan Remmler bezongen en is daar door internationaal bekent.

Meer......

of....


Honiglehrpfad

Passailer woud en bijenteelt, tijdens de rondleiding kunt u ook de met een Award winnende honing proeven, Honiglehrpfad heeft zich ontwikkelt tot een bijzondere toeristen bestemming van bijzondere Art, Reservering is gewenst.

Meer......

Raabklamm

De grootste en langste Klamm van Oostenrijk. Natuurliefhebbers vinden hier een verscheidenheid aan Flora en Fauna, Ook zijn er consumpties te verkrijgen, Aangename vlakke paden, en toegang tot Rabnitz.

Meer......

Silberbergwerk

De enigste Zilvermijn van Steiermark met mijn bezichtiging en lopen door de mijnschachten.

Meer......

Almenland Stollenkäse

De Stollenkäse rijpt in de mijngangen van onze voormalige Zilverbergwerke in Arzberg, honderd procent blootgesteld aan de natuur, Het gaat hier om twee verschillende natuureenheden, die zo goed als mogelijk met elkaar in verbinding worden gebracht.

Meer......

Katerloch

Oostenrijks druipsteengrotten  is sinds 2004 voor kleine groepen van 4 tot 10 personen weer begaanbaar. De onvoorstelbare stalactieten rijkdom en de formaties van deze bizarre schoonheid van dit natuurmonument kan men in een 2 uur durende rondleiding bezichtigen. Warme kleding is vereist (in de grotten is het 5 graden) en stevige schoenen zijn ook een must.

Meer......

Grasslhöhle

De Grasslhöhle is de oudste grot van Oostenrijk, Begeef u in de onderaardse magische wereld. Rondleiding ca. 45 minuten. Er worden diverse rondleidingen verzorgt.

Meer......

Schloss Dornhofen

Ligt vlak bij de camping, en is ook te voet bereikbaar.

Meer......

Gleisdorf

Ligt ongeveer 11km. Van de camping met een goed verzorgt winkelcentrum (Hofer-Aldi)

Meer......

Weiz

District hoofdstad met bezienswaardigheden, en zeer groot winkelcentrum (InterSpar met restaurant, Hofer etc.)

Meer......

Bärenschutzklamm

De weg voert u langs indrukwekkende natuur, u passeert watervallen en bizarre rotsformaties, de Bärenschutzklamm werd in 1978 tot natuurmonument verklaart.

Meer......

Öko-Park Hochreiter

Ontdek de landelijke dieren wereld, Woonkamer in het woud, de Klimmuur, Buschenschank. Ca. 10 minuten afstand van de Teichalm.

Meer......

Stübing

Openluchtmuseum Stübing, met liefdevolle handarbeid worden uit heel Oostenrijk boerderijen hier Original weer opgebouwd. Ook molens, Scholen, Kerken etc. alles is te bezichtigen.

Meer......

Lurgrotte

Grote druipsteengrotten, goed begaanbaar, Licht en klankbelevenis in onderaardse Dom, daar waar druipstenen leven.

Meer......

Schöckl

De Schöckl is de huisberg van Graz. Vrijetijd en avonturengebied. De Hexenexpress de Allwetterrodelbahn voor jong en oud of de Gasthuizen en hutten bezorgen u een mooie Wandeling.

Meer......

Graz

De Provinciehoofdstad Graz heeft u veel te bieden, Shopping mogelijkheden, bezienswaardigheden, cafés en Gasttuinen verwelkomen u.

De oude binnenstad met zeughaus(ridders harnassen etc) Klokkenspeelplaats, Dom en Slot of de Schlossberg met de kloktoren of u bezoekt de moderne Murinsel of het beroemde Kunsthaus.
Meer......

Lipizzanergestüt Piber

De Bundes paardenfokkerij in Piber is de paardenstal van de witte paarden. De witte hengsten worden hier getraind om in de Hofrijschool te dansen. De Lipizzaner is de oudste cultuur paardenras van Europa. Rondleidingen door de fokkerij en langs de stallen worden dagelijks verzorgt.

Meer......

Bärnbach

De Sankt Barbara Kirche van Friedenreich Hundertwasser en het Glas-Center/Glasmuseum zijn zeer bezienswaardig. Het verhaal achter het Glasblazen word hier duidelijk uitgelegt.

Men kan ook mondgeblazen glazen objecten kopen.
Meer......

Rosegger Waldheimat

Als boerenjongen opgegroeid, waar hij leefde en naar school ging langs goed beschilderde wandelpaden. Peter Rosegger was een grote Oostenrijkse dichter, die ook 2 maal voor de Nobelprijs was genomineerd.

Meer......